call us +30 210 9210734

Σκοπός Σεμιναρίου

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση από τους συμμετέχοντες των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας και Τροφίμων

Το σεμινάριο Απευθύνεται

Σε Στελέχη Επιχειρήσεων.

Διάρκεια Σεμιναρίου

Το σεμινάριο διαρκεί 16 ώρες

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει επαγγελματική εμπειρία.  

Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  • Τι είναι η HACCP και σχέση με ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων
  • Ιστορική Αναδρομή ( ΝASA, FAO/WHO, Codex Alinentarious)
  • Απαιτήσεις της Eλληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσία για HACCP
  • Τυποποίηση/πρότυπα-πιστοποίηση-διαπίστευση και ΗΑCCP (ISO, CEN, EΛOT, ΕΣΥΔ, Φορείς Πιστοποίησης κλπ)
  • Οι 7 Αρχές ΗACCP
  • Τα 12 βήματα για την Εγκατάσταση Συστήματος HACCP, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Codex Alimentarious
  • Σχέση HACCP με τα Προαπαιτούμενα προγράμματα (PRPs), τους κανόνες ορθής υγιεινής (GHP), και τους οδηγούς υγιεινής ΕΦΕΤ • Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και ΗΑCCP
  • Σύστημα ΗACCP κατά την ΚΥ487/2000, τον Καν.852/2004, κατά FDA/IMS, και κατά τον Codex Alimentarious
  • Παρουσίαση και διαφορές ΕΛΟΤ 1416, DS3207, ISO 22000
  • Αλλες σχετιζόμενα πρότυπα ή κλαδικές προδιαγραφές - BRC 4th Version, IFS , ISO9001 (εξειδικευμένα συστήματα ποότητας τροφίμων)
  • Μέθοδοι ανάλυσης κινδύνων (ανάγνωριση και αξιολόγηση κινδύνων)
  • Μέθοδοι προσδιορισμού κρισίμων σημείων ελέγχου και η χρήση του δένδρου αποφάσεων (για τον ορισμό των κρίσιμων σημείων ελέγχου - CCPs)
  • Επιθεωρήσεις συστημάτων HACCP
  • Eίδη Επιθεωρήσεων (A, B και Γ Μέρους)
  • Τεχνικές Επιθεωρήσεων
  • Αλλα πρότυπα της σειράς ISO22000 (Οδηγός Εφαρμογής ISO 22004, ιχνηλασιμότητα ISO22005 κλπ).

Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

Πριν την έναρξη του προγράμματος ειδικά ερωτηματολόγια ανάλυσης αναγκών αποστέλλονται σε όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες προκειμένου να γίνει η καταγραφή των εξής στοιχείων:

  • Ακαδημαϊκό Υπόβαθρο

  • Επαγγελματική Εμπειρία στην προηγούμενη καριέρα

  • Τρέχουσα θέση στην Επιχείρηση

  • Προσδοκίες που επιθυμείτε να καλύψει το σεμινάριο

  • Άλλες παρατηρήσεις σχετικά με την υλοποίηση του Σεμιναρίου

Έντυπο Υλικό

  • Σημειώσεις Εισηγητή και Βιβλίο του Εμπορίου.

Έχετε κάποια απορία;

line phone

Καλέστε μας στο

+30 210 9210734